Podsmażona kiełbaską z podduszoną cebulką i startą
marchewką. Szlachetności temu daniu dodały: jabłko i świeży tymianek.
Pierwsze dało fajny kwasek, a drugie nieziemski aromat.
Składniki:
2
kiełbaski, mogą być także jakieś resztki wędlin, 2 cebule posiekane, 3
marchewki starte na tarce, pół jabłka startego na tarce, sól, pieprz,
tymianek suszony i ewentualnie - świeży
Kiełbaski podsmażyłam na patelni, dodałam cebulkę, marchewkę i jabłko, i
poddusiłam, podlałam trochę wodą - aby zmiękły. Posoliłam, popieprzyłam
i doprawiłam tymiankiem suszonym. Ugotowałam ryż i podałam udekorowane
gałązkami ziela.
Szacowany koszt: +/- 7 zł
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz