piątek, 14 lutego 2014

Ryż z mięsem, jabłkiem i marchewką

Podsmażona kiełbaską z podduszoną cebulką i startą marchewką. Szlachetności temu daniu dodały: jabłko i świeży tymianek. Pierwsze dało fajny kwasek, a drugie nieziemski aromat.


 Składniki:
2 kiełbaski, mogą być także jakieś resztki wędlin, 2 cebule posiekane, 3 marchewki starte na tarce, pół jabłka startego na tarce, sól, pieprz, tymianek suszony i ewentualnie - świeży

Kiełbaski podsmażyłam na patelni, dodałam cebulkę, marchewkę i jabłko, i poddusiłam, podlałam trochę wodą - aby zmiękły. Posoliłam, popieprzyłam i doprawiłam tymiankiem suszonym. Ugotowałam ryż i podałam udekorowane gałązkami ziela.

Szacowany koszt: +/- 7 zł

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz